Güne Başlarken...
Sabah uyandıktan sonra, 1 saat içinde kahvaltı yapın. Peynir, domates, salatalık, zeytin, az yağda pişirilmiş yumurta, kepek veya çavdar ekmeğinden oluşan güçlü bir kahvaltı ile güne başlayın.

Gün İçerisinde...1
Öğle ve akşam yemeklerinde, tavuk, hindi, balık gibi beyaz et tüketmeyi tercih edin. Yemekleri, aşırı yağlı ve tuzlu pişirmemeye özen gösterin. Haftada en az iki günde mutlaka balık tüketmeye özen gösterin.

Her gün en az iki porsiyon sebze ve üç porsiyon meyve yiyin. Mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin. Meyveleri, sıkarak suyunu içmek yerine, sadece meyve olarak tüketmeye dikkat edin.

Öğle ve akşam yemeğinde, sebze yemeği ve salata ana yemeklerinizin yanına mutlaka eşlik etsin. Her gün en az 1 kase tam tahıl ve baklagil tüketmeye özen gösterin. Tam tahıllı besin tüketiminin, erken ölüm oranını yüzde 15 ile yüzde 25 oranında azalttığı düşünülmektedir. Aynı zamanda soya fasulyesi, nohut, mercimek gibi baklagiller lif açısından zengindir.

Her gün en az 1/3 kase kabuklu yemiş tüketin. Ham kuruyemiş tercih edin. Her gün, bir avuç çiğ badem veya çiğ fındık sağlık için yararlıdır. Aynı zamanda, bol baharat tüketin. Zencefil, kurkumin ve sarımsak tüketmeye özen gösterin

En az 4 fincan çay için. Çay, kandaki kolesterolü düşürmeye, arteriyel plakları azaltmaya, kan damar fonksiyonunu geliştirmeye ve lipit oksidasyonunu azaltmaya yardımcı olabilir. Kahve tüketecekseniz, kafeini azaltılmış çeşitlerini için.

Diyet yerine, egzersizle desteklenen bir beslenme sistemi oluşturun. Vücudumuzun karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Mesela sadece protein ürünlerinin alındığı protein diyeti yaparak vücudun işleyişini bozmamaya özen gösterin. Haftada direnç çalışması, kondisyon ve esneme egzersizlerinin karışımı olarak en az 5 saat egzersiz yapın...

En Önemlisi Sağlıklı, Doğal ve Güvenilir Gıda Tüketin